Hybride / elektrisch rijden

Elektrische auto’s en hybride voertuigen hebben een andere vorm van onderhoud nodig dan benzine- of dieselmotorauto’s. Is de auto hybride, dan is deze nog wel van een (kleine) verbrandingsmotor voorzien. In een elektrisch voertuig zitten enkel elektronische onderdelen en componenten. Zoals accu’s, oplaadsystemen of bijvoorbeeld elektromotoren. Bij Autobedrijf Harold Arendsen kunt u gewoon terecht voor onderhoud aan uw hybride of elektrische auto.

Onderhoud aan een auto met brandstofmotor houdt in dat er olie en filters worden vervangen. Daarnaast zijn er allerlei mechanische onderdelen die misschien gerepareerd moeten worden. Een elektrische auto heeft deze onderdelen niet, waardoor er minder bewegende (en dus slijtbare) onderdelen zijn. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten.

Toch zijn er evengoed zaken die periodiek gecontroleerd moeten worden. Het onderhoud van een elektrische auto bestaat bijvoorbeeld uit het vervangen van de interieurfilter en remvloeistof. Bovendien moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, regelmatig gecontroleerd worden. 

Meer weten over het onderhoud aan uw elektrische auto? Neem contact met ons op!

elektrisch